Produktsök

Köpvillkor & behandling av personuppgifter

Köpvillkor

Fullständiga köp & leveransvillkor samt behandling av personuppgifter

PRISER

Alla priser i anges i svenska kronor inklusive moms. Kostnad för frakt och eventuella betalningsavgifter tillkommer.

FRAKTKOSTNAD

Fraktkostnaden är 95 kronor för paket som väger upp till 10kg. För paket mellan 10-20 kg är fraktkostnaden 240 kr. Frakt läggs till i kassan.

BETALNINGSALTERNATIV

Säsong erbjuder betalning med VISA, MasterCard eller Swish.

BEKRÄFTELSE

När vi mottagit din beställning skickas en bekräftelse till din e-postadress med all information om din order.

FRAKT & LEVERANS

Säsong samarbetar med DHL, Schenker och Post Nord som levererar dina varor till ett utlämningsställe nära dig. Din sändning skickas vanligtvis 1-3 dagar efter du gjort beställningen. Under och efter helger kan leveranstiden bli längre. Endast vid beställningar gjorda före 14/12 kan leverans före julafton garanteras.

Du får sms-avisering när paketet finns att hämta hos ditt ombud. Kontrollera därför att du uppgett mailadress och mobilnummer korrekt så att du kan ta emot aviseringar.

Vid leveransförsening meddelas du via e-post och har då rätt att häva köpet.

HÄMTA VARORNA I SÄSONGS BUTIK

Om du angett att du själv önskar hämta dina varor i Säsongs butik så är du hjärtligt välkommen att göra det under Säsongs öppettider. Annan tid för hämtning sker endast efter överenskommelse, vänligen tag kontakt.

TRANSPORTSKADA

Om du upptäcker skada på emballaget när du hämtar ut ditt paket låt Transportbolaget notera skadans omfattning och gör direkt en anmälan om skada. Tag därefter kontakt med Säsong. Skador innanför emballaget skall, inom 5 dagar efter mottagande, fotograferas och skickas till info@sasongsbutik.se tillsammans med en beskrivning om skadan. Efter denna tid kan transportskador inte reklameras. 

ÅNGERRÄTT

Skulle du ångra något du köpt gäller 14 dagars ångerrätt för oanvända varor. Ångerrätten gäller från den dag du mottog dina varor. Ångerrätten gäller ej beställningsvaror.

Meddela alltid Info@sasongsbutik.se innan du skickar tillbaka några varor. Meddelandet ska innehålla uppgift om ordernummer, namn på vara och artikelnummer.

Du bekostar returfrakten och så snart som möjligt efter det att vi mottagit den returnerade varan återbetalar vi dig varuvärdet. Tänk på att du ansvarar för varan tills dess att den når oss igen, det vill säga även under transporten.

RETURFRAKT

När det gäller retur av varor vid ångerrätt bekostar du returfrakten. Skicka inga returer som postförskott eller efterkrav då vi inte löser ut den typen av försändelser. Returer skickas till: Craft & Colour Umeå AB, Backenvägen 118, 90362 Umeå

REKLAMATIONER

Kontakta oss snarast om du upptäcker fel på varan så att vi kan rätta till felet. Vi ersätter dig på lämpligt sätt, antingen genom en ny vara eller genom pengarna tillbaka.

Kontakta oss alltid innan du skickar tillbaka en vara som ska reklameras. Skicka ett e-postmeddelande till sasonginfo@gmail.com och ange ”Reklamation” i ämnesraden. Uppge ordernummer och anledning till reklamationen.

Vid reklamation eller felaktigt levererad vara står Säsong för returfrakten. När vi tagit emot ditt meddelande om reklamation skickar vi dig en returfraktsedel att användas för att skicka varan tillbaka till oss. Reklamation ska ske inom skälig tid efter mottagandet.

Att varan inte motsvarar dina förväntningar är inte godkänd anledning till reklamation.

OUTLÖSTA FÖRSÄNDELSER

För försändelser som kommer i retur till Säsong på grund av att de inte lösts ut av dig som kund fakturerar vid dig för våra administrationsomkostnader och frakter. Oavsett ordervärde fakturerar vi i sådana fall 320 kronor med betalningsvillkor 10 dagar. Observera att outlöst försändelse inte räknas som ångrat köp.

FÄRGER & DET UNIKA HANTVERKET

Säsong försöker återge alla produkter och färger på ett så tydligt och rättvisande sätt som möjligt. Vi vill ändå uppmärksamma dig på att färgnyanser kan visa sig annorlunda i verkligheten mot hur de upplevs på olika datorskärmar. All keramik är handgjord och unik. Inga varor är därför helt identiska, varken i storlek eller i glasyr.  På samma sätt som du finner blåsor eller märken efter tillverkningens verktyg i handblåst glas, kan motsvarande inslag finnas i keramik. Färgavvikelse eller hantverkets unika spår i keramiken är inte godkänd anledning till reklamation.

PERSONUPPGIFTER

När du handlar i Säsongs webbutik godkänner du att vi lagrar de personuppgifter du lämnat till oss i samband med din beställning enligt vår personuppgiftspolicy. Uppgifterna lagras i vår kunddatabas och används för att vi ska kunna sköta våra åtaganden gentemot dig som kund på ett korrekt och smidigt sätt, exempelvis lämnar vi ditt mobiltelefonnummer till leverantörer och fraktpartners för avisering. Du har rätt att ta del av de personuppgifter som finns registrerade om dig. Om de är felaktiga, ofullständiga eller irrelevanta kan du begära att uppgifterna rättas eller tas bort. Vi lämnar aldrig ut personuppgifter till tredje part i marknadsföringssyfte. Säsong har aldrig, under några omständigheter, tillgång till din kortinformation och kan därför inte registrera eller lagra dina kortuppgifter.

RESERVATIONER

Säsong reserverar sig för skrivfel i text och prisuppgifter, leverantörers prishöjningar samt slutförsäljning.

ÖVRIGT

Säsong följer Konsumentköplagen och Distanshandelslagen. Du måste ha fyllt 18 år för att handla i Säsongs Webbutik på internet. Vi förbehåller oss rätten att neka eller annullera beställningar om du uppgett felaktiga personuppgifter På www.konsumentverket.se kan du läsa mer om vad som gäller för dig som konsument när du handlar på internet.

Skulle tvist uppstå följer Säsong allmänna reklamationsnämndens rekommendationer. Alla försök till bedrägeri, beställning av vara i annans namn utan dennes medgivande eller annat agerande som medför att Sasong lider ekonomisk eller annan skada polisanmäls.

FÖRETAGSUPPGIFTER

Säsong

Craft & Colour Umeå AB

CEO Terese Ryndal

Adress: Backenvägen 118, 90362 Umeå

Telefon: 076-1384701

Mejl: info@sasongsbutik.se

You don't have permission to register
X